Сторінки

четвер, 15 травня 2014 р.

Анатоль Кнотек і його мінімалістичні концептбуки


Австрійський митець Анатоль Кнотек відомий своїм мінімалістичним втіленням концептуальних ідей. В центрі його художніх робіт знаходяться візуальна та друковані поезія, монтаж і концептуальне мистецтво. Творчість Кнотека була визнана на міжнародному рівні, його візуальні та  друковані вірші були опубліковані в журналах, chapbook-ах, підручниках та антологіях. Анатоль Кнотек входить до "Австрійської мистецької асоціації". Нижче наведені декілька його робіт, більше можна переглянути на сайті митця.

1. Typewriter Art: A Modern Anthology - це книга, що об'єднує найкращі прикладів "машинно-друкарських" митців по всьому світу. Сбди входять як ключові історичні постаті, так і сучасні художники та поети, що використовували друкарські машинки та їхні клавіатури як «палітри», щоб створити власні твори мистецтва, використовуючи форму в якості композиційних елементів.




2. Reykjavik Boulevard - креативний путівник для креативних людей. Основним у путівнику є історія подорожі, а не її кінцевий пункт призначення.



3. Falling alphabet - книга, яка складається з різних частин, кожна з яких має іншу оправу, відповідну однієї букви алфавіту!




4. Anachronism (typewriter-poems) - кожний вірш в цій книжці індивідуально написано на авторських друкарських машинках (adler triumph gabriele 10 та olivetti lettera 32), так що кожна окрема сторінка унікальна. Із майже 90 віршів, автор вибрав 16 для кожної книги, тому й зміст змінюється і ніколи не повторюється.





















Немає коментарів:

Дописати коментар